Huomenna olisi sitten tarkoitus lähteä matkaan. Lentoliput ja viisumi on hankittu ja nyt pitäisi ryhtyä pakkailemaan. Hankala homma, kun tavaraa pitäisi olla sen verran, että ulkomailla pärjää puoli vuotta. Onneksi joululahjaksi saatu matkalaukku on hyvää laatua, ja ainahan hankintoja voi tehdä vielä paikan päällä.
Vaihdon ohjelma on sellainen, että menen tammikuuksi kuukauden mittaiselle kielikurssille eteläiseen Turkkiin Antalyaan, jonka jälkeen varsinaisen vaihtoyliopiston lukukausi alkaa toisella puolella Turkkia, Istanbulissa.  Hieman viime hetkellä sain Antalyasta tiedot majoituspaikasta, eli nyt onneksi tiedän minne mennä perillä Turkissa. Kaiken pitäisi siis olla aikalailla reilassa, kunhan pakkaus-urakan saisi käyntiin. Lento lähtee iltapäivällä ja välilasku on Istanbulissa, joten saan hieman esimakua kaupungista, tai tarkemmin sanottuna sen lentokentästä. Jatkolento Antalyaan lähtee vasta puolilta öin, joten odottelua kentällä tulee olemaan nelisen tuntia.
Heti seuraavana aamuna alkavat turkin kielen oppitunnit. Osaan sanoa kiitos, hei, kyllä, ei, näkemiin ja jotain muuta yhtä erittäin perus-sanastoa, eli pohjatasossani ei ole kamalasti kehumista... Tästä ei voi juuri päästä kuin ylös päin! Toivon mukaan myös muut opiskelijat ovat aloittelijoita, jolloin kaikki olisivat samassa jamassa. Olen kyllä melko varma että niin on, sillä kaikki kurssilla ovat vaihtareita ja kurssin esitteessä tasoksi on merkitty lohdullisesti beginner.
Pitää toivoa, että ehdin ja pystyn päivittelemään blogia suunnilleen säännöllisesti. Kannettavan saan mukaan, eli jos yhteydet toimivat niin ongelmia tuskin tulee. Huomista odotellen! :)