Lauantaiaamuisin saa aina herätä naapurin lasten metelöintiin. Tässä talossa asuu lähinä lapsiperheitä, joten lauantai- ja sunnuntaiaamut kuluvat kirkumista ja juoksentelua kuunnellessa. En kyllä valita. Mieluummin olen lapsiperheiden kuin huumediilerien naapuri. ;)

Viikot tuntuvat kuluvan erityisen nopeasti täällä. Taas on viikonloppu, eli pitäisi kai olla ahkera opiskeluviikko takana. Tekstien pänttääminen tuntuu jotenkin vielä vieraalta opiskelumuodolta kaikkien matikan kurssien jälkeen, eli katsotaan mitä tapahtuu kun deadlinet lähestyy.

En oikein keksi mitään kovin mielenkiintoista kerrottavaa, joten sepustan tähän vaikka viime torstain tapahtumia. Päivä oli varmaankin akuankkamaisin pitkään aikaan...

Välillä kun laiskuus vaivaa, yritän päästä yliopistolle mahdollisimman vähän fyysisiä voimavaroja kuluttaen. Torstai oli yksi tällainen laiska päivä, joten sen sijaan että olisin tavalliseen tapaan kiivennyt jyrkän ylämäen Istiklal Caddesille ja kävellyt metrolle, päätin mennä alas yliopiston asuntolalle ja matkustaa shuttle bussilla kampukselle. Tämä bussikuljetus menee ensin Dolapdereen, toiselle yliopiston kampuksista, ja sieltä seuraavalle kampukselle Kustepeen, jossa kaikki kurssini ovat.

Suunnitelma osoittautui huonoksi, sillä muistin shuttlebussin lähtöajat väärin. En jaksanut odottaa puolta tuntia asuntolan edessä, vaan päätin mennä metrolla. Olin kuitenkin liian laiska kiivetäkseni Taksim-aukiolle, joten tein matkan mahdollisimman hankalaksi ja otin raitiovaunun Kabatakseen ja sieltä funikulerin (eräänlainen metrohissi) Taksimiin. Noh, olin sitten ihan hyvissäajoin perillä.

Epäonni noiden hiivatin shuttlebussien kanssa vain jatkui, kun iltapäivällä koitin mennä kämpille: ensin toiselle kampukselle ja sieltä Taksimiin. Kun bussi oli Dolapderessä, kysyin parilta random-matkustajalta, jatkaako se Taksimiin. He sanoivat että jatkaa, mutta jossain vaiheessa huomasin olevani jälleen Kustepessa. Olin siis istunut bussissa melkein tunnin ruuhka-aikana turhan takia! Kyllä kiroilutti... Menin sitten taas kiltisti metrolle ja huomasin samojen tyyppien, joilta olin kysynyt bussista, kävelevän myös sinne. (tietämättömyttä vain siis ;P)

Epäonni sen kuin jatkui, kun halusin katsoa kämpillä Pirates of the Caribbean -dvd:n, jonka lainasin yliopiston kirjastosta. (mainio kirjasto! :D) Kone tilttasi puolessa välissä, ja Johnny Depp ei suostunut enää liikkumaan eikä puhumaan. Kylläpäs taas savu nousi korvista!

Noh, se siitä. Kyllä mukaviakin asioita tapahtui, söin esimerkiksi hyvää ruokaa kampuksen vieressä olevassa lokantassa.

Tänään olen vaihtanut lakanoita ja yrittänyt pikkuisen siivota. Kämppisen poikaystävä on käymässä, joten hänellä ovat nyt turistipäivät menossa.

Tässä vielä vähän kuvamateriaalia parin viikontakaiselta reissulta, jossa olimme kielikoulun kanssa. Kävimme kolmella eri näköalapaikalla: Kultaista sarvea, Mustaamerta ja Bosporinsalmea ihastelemassa.

469560.jpg
Näkymä Bosporinsalmelle päin. Oikealta kuvan ulkopuolelta alkaa Mustameri.

469565.jpg
Näkymä Aasian puolelta Bosporinsillalle.