Takaisin Istanbulissa. Syyrian reissu oli hieno ja paljon upeita paikkoja tuli nähtyä. Reissun ohjelma oli sellainen, että ensin lensimme Istanbulista Gaziantepeen, mukavaan ja yllättävän moderniin kaupunkiin kaakkois-Turkissa. Sieltä otimme taksin Aleppoon, joka on Syyrian pohjoinen suurkaupunki ja noin 130km päässä. Alepposta jatkoimme bussilla Damaskokseen, jossa vivyimme pari päivää. Sen jälkeen matkasime Palmyraan yhdeksi päiväksi. (Unohdin sinne takkini, eli tällä hetkellä joku onnellinen käyttää sitä reilun 30 asteen lämpötilassa. Oikeasti, naiset ja miehetkin käyttävät siellä takkeja, mikä tuntuu luonnottomalta kun itse hikoilee vieressä. Ovat tottuneet kuumuuteen, ja ilmeisesti pukeutumisessa noudatetaan myös moraalisääntöjä. No, tuleepahan ehkä takille käyttöä. :))
Palmyrasta jatkoimme katsastamaan Krak Des Cevalierin linnan josta menimme yöksi Tartuksen kautta Latakian kaupunkiin. Biitsi-päivän jälkeen otimme junan (mahtavat maisemat!) Aleppoon, josta jatkoimme takasin Gaziantepeen ja sieltä Istanbuliin. Kaikenkaikkiaan kymmenen päivää olimme tien päällä. Tässä reittikartta ja hieman kuvamateriaalia:

557719.jpg

557568.jpg
Näkymä Aleppo citadelista. Aleppo on kenties maailman vanhin jatkuvasti asutettu kaupunki, Damaskoksen ohella. Paikan hienoin nähtävyys on tämä linnoitus, josta on mainiot näkymät alas kaupunkiin.

557596.jpg
Damaskos, näkymä Mount Kassiounilta (...?) Bussimatkalla Alepposta Damaskokseen olin pienoisessa vatsataudissa, eli tässä vaiheessa olo oli vähän heikko. Tämä oli anoa paikka jonne pääsin raahautumaan maanantaina. Onneksi kuvotus kesti vain pari päivää.

557646.jpg
Katukuvaa Damaskoksesta.

557650.jpg
Palmyra. Kaupunki on keidas aavikon keskellä ja suuri turistinähtävyys vaikuttavine raunioineen. Auringolta ja pikkukärpäsiltä suojaavat Damaskoksesta hankitut aurinkolasit ja huivi.

557664.jpg
Lampaiden paimennusta Palmyrassa.

557675.jpg
Krak Des Chevaliers on keskiaikainen linna Länsi-Syyriassa. Siellä on asustellut niin ristiretkeläisiä kuin Ottomaanejakin. Maisemat alas vehreään maaseutuun ovat upeat.

557696.jpg
Reissujengi linnan katolla. Mainion oppaamme otama foto. "I know good places for photos!"

557679.jpg
Yhden päivän vietimme rannalla Latakian kaupungin tuntumassa. Tässä yritetään pelastaa hiekkaan jumiin jäänyttä pakettiautoa. Ranta oli mukavan rauhaisa aamupäivästä, mutta illemmalla uteliaita paikallisia parveili ympärillä vähän liiankin kanssa. Mukavaa oli, vaikka selkä kyllä paloi aika lahjakkaasti.