Enpäs ole pitkään aikaan kirjoitellut blogia, kun meidän kämpässä ei taas jostain syystä netti toimi. Syy saattaa tosin olla siinä että emme ole maksaneet laskua pariin kuukauteen siitä syystä että sitä ei ole koskaan tullut... Koulun kanssa pitää kiirettä, ja tanaan saimme vihdoin tietaa (en jaksa myöskaan lisata pisteita enaa... ;P) loppukokeiden paivamaarat. Viimeinen tentti on nailla nakymin 8.6. jonka jalkeen olisi vuorossa parin viikon matka jossain pain Turkkia. Olemme menossa luultavasti nyt ainakin Jeanetten, hanen turkkilaisen poikakaverin, ja joidenkin muiden kanssa katsastamaan Cappadocian, ehka Vanin ja Mustanmeren rannikon.

Eilen valvoin iltamyöhalle kun piti kirjoittaa yhden kurssin "exam-essee" talle paivalle. Nyt vasyttaa, mutta luultavasti olemme ainakin Saran kanssa menossa illalla Arafiin (suosittu baari) kuuntelemaan mustalaismusiikkia. Joka tiistai kyseisessa paikassa soittaa live-kokoonpano, joka koostuu ainakin klarinetista, rumpusetista, viulusta ja sellaisesta kanteleen naköisesta hökötyksesta. Musiikki on rytmikasta ja paikalla on yleensa paikallisia naisia, jotka kaikki poikkeuksetta osaavat tanssia juuri sellaisella "itamaisella" tyylilla. Tanssi on kylla nailla ihmisilla, myös miehilla, tarkea osa kulttuuria, ja joskus viisivuotiaita pikkutyttöja nakee kadulla pyörittelemassa lantiota. Naminami sanoisi Bjurström. ;P Ehkapa nolaamme itsemme Saran kanssa ja yritetamme kopioida tata tanssityylia illalla...

Talla viikolla ovat viimeiset luennot, ja ensi viikolla on ainoastaan kokeita. Lukukausi meni kylla yhdessa hujauksessa, vaikka paljonhan tassa on tullut tehtya. Lauantai-iltana olimme Bospori-risteily-bileissa, eli kaytannössa vedenpaallisessa diskossa. Laiva lahti yhdentoista maissa ja kierteli Bospoorinsalmea ja Marmaramerta noin kolme tuntia aanekkaan hittimusiikin saestyksella. Bileet olivat muuten mainiot, mutta jostain syysta vessapolitiikka oli taysin kuusessa. Laivassa oli varmaan viisisataa henkea, mutta ainoastaan kaksi vessaa!! Jonotimme Maritin kanssa valehtelematta tunnin paastaksemme huussiin... En sitten juonut mitaan koko loppuiltana, mika oli kylla oikein hyva juttu seuraavan paivan nakökulmasta. :)

Samana paivana oli myös Atatürkin nuoriso- ja urheilupaiva, ja varmaan mahtavimmat koskaan nakemani ilotulitukset (okei, en ole niita niin kauheasti nahnyt) rajahtelivat Bosporinsillan ylla ennen laivaan astumista. Atatürk lippuset ja lappuset seka tietenkin Turkin liput koristavat varmaan tallakin hetkella Istiklal-katua. Tarkea paiva siis.

Nyt pitaa varmaan lahtea metrolle ja kamppaa kohti. Ei jaksaisi miettia mita syöda kun ei taida olla kaapissa muuta kuin palanen munakoisoa ja sipulia... Pitaisi varmaan jossain vaiheessa alkaa tsemppaamaan tuossa kokkauspuolessa. Tai oikeastaan tanaan voisin menna yhteen "salaiseen" paikkaan, jossa juoman ostajalle tarjoillaan ilmaista safkaa aina tiistaisin. Taidan valita jalkimmaisen vaihtoehdon. ;)